Bułka kajzerka
Klasyczna bułka pszenna wypiekana na naturalnym kwasie pszennym, dzięki czemu zyskuje delikatny smak, przyjemny aromat i lekko chrupiącą skórkę. Miękka i puszysta w środku, idealnie nadaje się zarówno na śniadanie, jak i do przygotowania kanapek na każdą porę dnia. To pieczywo tradycyjne, które świetnie komponuje się z masłem, serami, wędlinami, a także ze słodkimi dodatkami – dżemem czy miodem.
waga: 60g
Składniki: Mąka PSZENNA, woda, naturalny kwas PSZENNY (mąka PSZENNA, woda),
drożdże, sól, mączka SOJOWA; cukier, olej rzepakowy, MLEKO pełne w
proszku, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy
(PSZENICA).
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g
Wartość energetyczna 979 kJ/ 234 kcal, Tłuszcz: 1,41 g, w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0,21 g, Węglowodany: 47,24 g, w tym cukry: 1,55 g,
Błonnik: 1,69 g, Białko: 7,24 g, Sól: 1,14 g.